Burn Out en Reïntegratie coaching

‘Telkens wanneer je jezelf veroordeelt, breek je je eigen hart’ (Swami Kripalvananda)

 

Langdurige uitval op het werk gaat doorgaans gepaard gaat met gevoelens van neerslachtigheid, onrust en onzekerheid. En ook al wordt er gezegd dat elke crisis een kans is, als je er middenin zit voelt dat helemaal niet zo. Toch kan een crisis een diep zelfinzicht opleveren, waardoor je dichter bij jezelf komt te staan. Ook worden vaak zingevingsvragen opgeroepen, die vragen om herbezinning op werk en leven.

Een intensief proces dus. Daarom is het verstandig in zo’n periode deskundige begeleiding te zoeken.

Een goede coach heeft een therapeutische achtergrond, en is daardoor in staat om mensen diepgaand te begeleiden, op gedrag, fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau. Hierdoor wordt het herstelproces versneld en is de kans op geslaagde re-ïntegratie groter en herhaling van uitval kleiner.

Burn Out- en reintegratiecoaching is voor jou geschikt als je

  • voortdurend moe bent en jezelf nauwelijks kunt motiveren voor je werk
  • het idee hebt dat je voortdurend te veel moet doen in te weinig tijd
  • geestelijk en lichamelijk uit balans bent geraakt
  • het vertrouwen in jezelf, je lichaam en het leven graag weer terug wilt vinden
  • jezelf de ruimte, tijd en aandacht wilt geven om stil te staan bij wat er werkelijk aan de hand is.

In het intakegesprek wordt je coachvraag opgesteld, die als leidraad dient voor het coachingstraject. Via gesprek, oefeningen en eventuele huiswerkopdrachten krijg je input waarmee je in je werk aan de slag gaat. De resultaten koppel je in volgende coachingsgesprekken terug. Tussentijds wordt het traject geëvalueerd en middels driegesprekken kan een leidinggevende betrokken worden.