Lichaamsgerichte coaching

Coaching
-
Lichaamsgerichte coaching

"Het lichaam is de kust aan de oceaan van het Zijn"

(Soefi gezegde)
Lichaamsgerichte coaching richt zich op het ontwikkelen van lichaamsbewustzijn. Meer in contact komen met ons gevoel betekent leren luisteren naar de signalen van ons lichaam.
 
Ons verstand heeft het meestal voor het zeggen. Dat is soms handig, maar het is maar één kant van de zaak. Alleen op je verstand afgaan kan ertoe leiden dat je jezelf voorbij rent, niet lekker in je vel komt te zitten, op vreemde momenten emotioneel wordt of juist niets meer voelt.
 
Luisteren naar je gevoel betekent niet het klakkeloos volgen van iedere emotie. Maar gevoelens geven wel informatie over onze behoeften en verlangens. Het ervaren van gevoelens gaat via het lichaam. Gevoelens die je negeert kunnen bijvoorbeeld tot uitdrukking komen in de vorm van spanning of hoofdpijn, slaap- of eet-problemen, vage onvrede of onrust, lusteloosheid of snel overprikkeld zijn.
 
In het begeleidingsproces krijg je door middel van gesprek in combinatie met aandachtsoefeningen inzicht in je spanningspatronen, houding, ademhaling en gedrag. Methoden worden aangereikt om onnodige spanning los te laten en je draagkracht te vergroten. Dit opent vaak nieuwe perspectieven die tot een vrijer en oorspronkelijker leven kunnen leiden.
 
Lichaamsgerichte coaching is voor jou geschikt als je
  • iets wezenlijk in je leven wilt veranderen, en je lichaamsbewustzijn wil betrekken bij het op gang brengen van dit veranderingsproces
  • het verlangen hebt om voller in het leven te staan
  • last hebt van fysieke klachten die niet puur lichamelijk te verklaren zijn
  • problemen hebt met contact maken met gevoelens en/of het uiten ervan
  • angstig bent
  • last hebt van lusteloosheid of depressieve gevoelens
  • last hebt van stressverschijnselen.